Wil je het thema ‘diversiteit’ op een creatieve en op een innovatieve manier bespreekbaar maken? Denk je aan storytelling? Delen van verhalen op de sofa, sweet memories uitwisselen, samen homemade thee drinken? Dan kan workshop migratie je op weg helpen.

‘Poppen met een verhaal’ is een project van Rukhsana Zubair dat bouwt bruggen. Op haar negende spoelde Rukhsana aan in Oostende. In Pakistan groeide ze vooral op in een ‘wij- gericht familiesysteem’. In België kreeg Rukhsana de kans om te proeven van een ‘ik- gericht systeem’. Met de workshop migratie brengt Rukhsana haar eigen verhaal. Als methodiek gebruikt ze storytelling en haar handgemaakte popjes. Alle deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen en ook hun verhalen te delen. Iedereen mag denken over ‘sweet memories’. Zo leggen we de focus op verbinding en gemeenschappelijkheid. In een tweede workshop krijgen de deelnemers de kans om eigen gezin te schilderen…eigen verhaal te schrijven….
#poppenmeteenverhaal#storytelling#diversiteit#migratie#integratie#innovatie#verbinding