Rukhsana Zubair, 41 jaar, werkte op vrijdagavond als therapeute in het Tejo-huis Oostende.
Ze ontwikkelde een eigen methodiek uit om met diversiteit om te gaan. Het huidige therapiemateriaal bevat te weinig poppetjes met een migratieachtergrond om het contextuele erfgoed in beeld te brengen. Een gemiste kans vond Rukhsana. Met als gevolg na het volgen van de opleiding “poppen en verhalen” ging ze samen met haar dochter Rani aan de slag. Op 14/02/2021 werd het eerste poppetje geschilderd.

De methodiek poppen met een verhaal is geïnspireerd op het contextuele gedachtegoed van de Hongaarse- Amerikaanse psychiater en gezinstherapeut Ivan Boszormenyi Nagy, Marleen Diekmann psychotherapeute uit Amsterdam voor haar methodiek een taal erbij en Kitlyn Tjin A Djie familietherapeut uit Amsterdam voor haar methodiek Beschermjassen.

Wil je graag de tentoonstelling ‘Poppen met een verhaal’ bekijken? Kom dan op woensdag 16/02 om 14u langs in De Klisse.

We voorzien voor de kinderen een leuke bijhorende activiteit !

foto: Barbara Laurens – https://www.bllifeisartphotography.com/